Een oprijplaat voor een scootmobiel

Een oprijplaat voor een scootmobiel

Een oprijplaat is een stevige staal- of aluminiumplaat die ervoor zorgt dat mensen met  een scootmobiel een drempel veilig kunnen passeren. De oprijplaat wordt ook gebruikt voor mensen met een rolstoel, rollator of looprek. De lengte van zo’n oprijplaat is afhankelijk van het hoogteverschil dat overbrugd moet worden. De hellingbaan van de oprijplaat mag een maximale schuinte hebben van 17%, zodat er nog gemakkelijk een scootmobiel eroverheen kan rijden. De oprijplaten moeten stevig gemaakt zijn. Er zijn meerdere soorten drempelplaten waarmee drempels overbrugd kunnen worden.

Soorten drempelplaten

Wanneer we naar drempelplaten kijken, kunnen we ze in verschillende klassen onderverdelen. Er zijn drempelhulpen tot 3 cm hoogte; tussen de 3 en 7 cm en tussen de 5 en 15 cm. Ze worden van traanplaat gemaakt die een dikte hebben van 4 mm. Traanplaat wil niets anders zeggen dan dat de plaat voorzien is van uitstulpinkjes. Dat wordt gedaan om een betere grip van de rubberen banden te krijgen. Voor zware gewichten, bijvoorbeeld een scootmobiel, zijn de platen 6 mm dik. De belastbaarheid is maximaal 600 kilogram.

Een drempel laten maken

Het is mogelijk om een drempelplaat op maat te laten maken. Afhankelijk van de hoogte die overbrugd moet worden zal de lengte van de drempelplaat veranderen. Hoe hoger de drempel is, hoe langer de plaat gemaakt moet worden. De drempelplaat zal stevig neergelegd moeten worden. Hij mag niet verschuiven wanneer je er met een scootmobiel op rijdt. Soms is het verstandig om de plaat vast te zetten met schroeven. Wanneer je een oprijplaat ontvangt, is het verstandig om te kijken naar de eventuele bevestigingsmethode. Ook de zijwanden moeten schuin aflopen. Het moet niet zo zijn dat, als u 1 cm naast de plaat komt met uw rollator, rolstoel of schootmobiel, u eraf valt.

Meer over de drempelhulpen van drempelhulp.nl

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment van drempelhulpen hier >

Of bel: 010-2420914 of stuur een mailtje naar: info@drempelhulp.nl