Een Drempelverlager of Drempelvervanger Koopt u Bij Drempelhulp.nl

Een drempelverlager

Wanneer u hulpbehoevend bent en gebruik moet maken van een rolstoel, rollator of schootmobiel kunnen drempels in huis vervelend zijn. Drempels in huis kunnen een obstakel zijn, omdat u de hoogte van een drempel moet overbruggen. U kunt kiezen uit twee mogelijkheden om het probleem met de drempels in huis op te lossen. U kunt beslissen om heel uw huis vrij van drempels te maken. Dit betekent ook dat u de vloeren zal moeten aanpassen. Het drempelvrij maken is heel wat werk en ook de kosten kunnen daarbij behoorlijk hoog zijn. Gemakkelijker is het om drempelhulpen te plaatsen.

Een drempelvervanger

In uw huis kunt u als u hulpbehoevend bent en gebruik moet maken van bijvoorbeeld een rollator de problemen die u heeft met drempels oplossen door drempelverlagers. Hierdoor wordt de drempel niet verlaagt, maar kunt u een drempel gemakkelijker overbruggen. Het is een schuine oplopende strip of plaat die voor de drempel geplaatst wordt. Dit wordt in veel gevallen aan weerszijden van de drempel gedaan. U moet een strip nemen waarvan de hellinghoek niet te groot is.

Een rubberen plakscheg

Om de hinder die u ondervindt van de drempels in uw huis, kunnen er plakscheggen geplaatst  worden. Plakscheggen kunnen de hoogteverschillen bij de drempels in huis wegnemen. De plakscheggen hebben een minimale afmeting, zodat ze altijd passen. Het is ook een groot voordeel dat plakscheggen zelfklevend zijn. Aan de voorzijde zijn ze afgeschuind. U zult geen last hebben van de overgang. Plakscheggen worden vooral toegepast om een hoogte van 0,6 tot 3,6 cm te overbruggen. Ze worden aan weerszijden van de drempel geplaatst. U kunt ook kiezen voor het laten plaatsen van scheggen. Met scheggen kunt u een hoogteverschil overbruggen van 2 tot 15 cm. Voordat u een besluit neemt wat voor een drempelhulp u geplaatst wilt hebben, is het verstandig om vooraf bij de gemeente te vragen of u een vergoeding kunt krijgen.

Meer informatie over onze drempelvervangers:

Bent u op zoek naar een handige drempelhulp om uw huis of pand weer volledig rolstoeltoegankelijk te maken? Neem dan gerust een kijkje bij ons op de webshop. Bij Drempelhulp.nl garanderen wij dat we voor iedere situatie een gepast oplossing voor u kunnen bieden!

Komt u er niet helemaal uit? Geen probleem! Neem gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420914 of stuur een mailtje naar: info@drempelhulp.nl. U kunt ook gebruik maken van onze chatsupport, ook als we even offline zijn zullen wij uw aanvraag altijd binnen 24 uur beantwoorden.

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment aan diverse drempelhulpen >